eşim dün içime boşaldı hamile kalırmıyım

Soru

Ben iki yildir evliyim. Bir yaşında kızım var. Eşim bidaha çocuk istiyor ama ben istemiyorum. İkinci çocuk için erken olduğunu düşünüyorum. 21 yaşındayım. Dün eşim içime boşaldı. Acaba hamile kalırmıyım.

yanıtlandı
1 sene3 Cevap3242 defa okundu
  • 180

Cevaplar ( 3 )

  1. Lutfen bu konida bilgi sahibi olanlar. Acill cevaplayabilirler mi

  2. merhaba, genelde çocuk isteği çiftlerden her ikisininde olur rızası ile gerçekleşirse daha pozitif bir sonuç sağlanır. ancak çiftlerden biri istemiyor ve diğeri istiyorsa bu nokta bir kırılma vardır. hele ki tam bu durumda çiftlerden birinin gizli emelleri varsa bile isteye sanki hata olmuş gibi davranıp eylemde bulunması çiftleri büyük bir gerilime doğru taşır. böyle olumsuz durumlarda vücutta bir noktada itiraz eder ve hamileliğin tutma şansı azalır. lakin her ne kadar ihtimallerden bahsedilsede ihtimalin bir tarafı olumsuz diğer tarafı olumludur. durumunuzu net bilmediğimiz için de hamile kalırsınız yada kalamazsınız demek zor. adet gürdükten hemen sonra yada adet görmeden hemen önce genelde gebelik ihtimali çok düşüktür. eğer ideal zamanlarda iseniz yani adet zamanlarınızın ortalarında iseniz bu gebe olma ihtimali çok daha yüksek olur. bu tip durumlarda genelde riske girmek istemeyen bayanlar kesin ve kesin çocuk istemiyorlarsa ertesi gün hapı dediğimiz ilaçları eczaneden alıp kullanmaktadırlar. bu haplar nerdeyse %98 gebeliği engelleyebilir. eğer böyle bir düşünceniz varsa ne almanız nasıl kullanmnız gerektiğine ilişkin aile doktorunuza yada eczacınıza danışabilirsiniz. lakin olan olmuş şansa bırakmak istiyorum kısmet neyse o derseniz hayatın akışına bırakıp beklemekten başka yapacağınız birşey yok. kısaca buradan size kesin gebe kalır yada kalmazsınız diyebilmemiz zor. imkansız denilen durumlarda gebe kalınabilir, tam tersi kesin hebe kalırısn denilen durumlarda da gebe kalamayabilirsiniz.

  3. kessinlikle gebelik olsun istemiyorsanız ertesi gün hapı kullanmalısınız duruma göre bir yada iki doz olarak kullanılabilir hatta doktor tavsiyesi ile kullanmanız daha iyi olabilir

Bir cevap bırakın